perjantai 9. maaliskuuta 2007

Reaalipoliitikot

Jokin aika sitten otin innolla vastaan tiedon Rudolph Giulianin aikeista pyrkiä Yhdysvaltain presidentiksi. New Yorkin terrori iskujen aikainen pormestari, Ronald Reaganin kovaotteinen ministeri, pelätty piirisyyttäjä jne... Giulianin meriittilista on pitkä. Vihdoinkinj vakavasti otettava ehdokas, joka on realisti. Ei liberaali idealistihörhö, uskonnollinen kiihkoilija tai rikkaan suvun rahoittama poliittinen broileri.
Henkilökohtaisesti arvostan poliitikkoja, joilla on kaupunginjohtaja taustaa, riippumatta puoluekannasta. Saksan entinen liittokansleri, sosialisti, Willy Brandt johti Länsi-Berliiniä pahimmassa kaaoksessa, republikaani Rudolph Giuliani toi New Yorkiin rikollisuuden nollatoleranssin, keskusta-oikeistolainen Jacques Chirac, Ranskan istuva presidentti, sai pidettyä Pariisin imagon arvokkaana ja kiehtovana.
Uskon, että Suomen maa on paremmissa kantimissa kun Matti Vanhasen tilalle pääministeriksi nostetaan arvostettu reaalipoliitikko yli puoluerajojen: Tornion kaupunginjohtaja, istuva kuntaministeri Hannes Manninen.

Ei kommentteja: