lauantai 24. maaliskuuta 2007

Porvarihallitus ja vitun Väyrynen

Matti Vanhanen on mennyt sekaisin. Keskusta haluaa sekä pääministerin, että ulkoministerin salkut. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Ottaen huomioon Keskustan mittavan tappion vaaleissa ja kansan ilmaistessa poikkeuksellisen selvästi mieltään Kokoomusta äänestämällä. Ymmärrän kyllä, että mediaa käytetään nyt hyväksi poliittisessa pelissä ja yritetään vahvistaa omia neuvotteluasemia. Silti tuollaiset lausunnot ovat edesvastuuttomia.

Pääministerin paikka tottakai kuuluu Keskustalle, se annettakoon onnistuneesta torjuntavoitosta. Kuitenkin seuraava paikka eli valtiovarainministerin salkku, menee ehdottomasti Kataiselle. Nähdään ainakin, osaako porvari talouspolitiikkaa. Ulkoministerin salkussakaan ei pitäisi olla mitään ongelmallista. Käsittääkseni herra Niinistö on siitä ollut kiinnostunut ja hyvä niin. Yksinkertaisesti Keskustan riveistä eikä mistään muualtakaan löydy pätevämpää edustajaa hommaan. Niinistöllä luulisi olevan sellainen asema, missä otetaan, eikä saada.

Paula Lehtomäki voi painua venäjäntaitoineen sinne rajan taakse. Yksinkertainen venäjänkielen osaaminen ei pätevöitä ulkopolitiikassa, ehkä meillä on kuitenkin varaa pariin oikeasti ammattitaitoiseen tulkkiin. Ei Lehtomäkeä ulkoministeriksi, spasiba. Keskusta voisi ottaa kulttuuriministerin ja opetusministerin. Kuitenkin nämä sisäpoliittiset asiat osataan Keskustassa ihan hyvin.

Paavo Väyrynen. Paavo Paavo Paavo. Vitun Väyrynen. Mitä vittua Väyrynen? Paavo Paavo Paavo. Ensinnäkin, Iltalehdenkin lukijat ovat ilmaisseet mielipiteensä. Paavo takaisin europarlamenttiin, jos pystyy kiukuttelemaan tuossa asemassa, niin pois vaan. Kaveri ei jaksanut vaalien tuloksien jälkeen edes päivää odottaa, kun jo puhemiehistöön itseään tyrkytti. Nyt ollaan parin yöunen jälkeen ehdottomampia. Pitää saada puhemiehen titteli tai vähintään ministerin asema. Taitaa raha merkata Paavolle paljon. Paavo Paavo Paavo. Vitun pesusieni.

Keskustalla on muitakin valttikortteja, Matti on vetänyt uuden porvareille tarkoitetun ministerin viran taskustaan. Voisi noita valtion omistuksia ohjailla. Vittu mikä turha virka, kaikki sen tietää, ettei sillä viralla ole mitään virkaa. Matti häviää vielä tämän erän ja taistelun. Hän käyttää mediaa väärin ja siitä Kokoomus vielä rankaisee. Se ei ole neuvottelua, että keksitään uusia virkoja vastapuolen tyynnyttämiseksi tai pian Kokoomuskin ehdottelee uutta peltoministerin salkkua.

Oletteko muuten koskaan miettineet, että miksi ministerin virat aina menevät kansanedustajille? Ainoastaan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta näin on aina ollut. Miksei niitä virkoja täytetä aidosti pätevillä ihmisillä? Sekin kerta, kun ministerinä oli asiantuntija, oli viran hallinnasta enemmän haittaa kuin hyötyä. Siihen tarvittiin siis syntipukki. Näin kivoja ja rehellisiä edustajia meillä on Suomessa.

-Teemu Sikari

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei mitään virkaa paavo väyryselle,eläkkeelle ja hoitamaan vanhuksia keminmaalle.>Eiköhän ole ansainnut jo tarpeeksi.go back to Keminmaa and take care of the old people