maanantai 19. maaliskuuta 2007

Punaisen median tuho

Vaalit ovat pikkuhiljaa ohi ja on aika valmistautua tuleviin hallitusneuvotteluihin. Katainen ja Vanhanen, ovat varmasti jo sopineet tapaamisaikataulusta. Heinäluomaa taitaa jännittää, että tippuuko enää edes kutsua linnanjuhliin. Huomasitteko muuten, että hänen vaimonsa näytti olevan tukevassa humalassa. Demari kiehtoo tasan niin kauan naista, kun sillä on valtaa, en ihmettelisi avioeroa yhtään. Oli nimittäin siihen viittava erokänni.

Iso paja hiljeni vaalien jälkeen lähes maanisdepressiivisellä tavalla. Toimittajista osa oli laittanut rohkeasti punaisen jakun päälle ja he olivat varustautuneet ovelasti sujautettavilla demokraattisilla kommenteilla. Voi sitä ihmetystä, kun Kansallinen Kokoomus vei voiton. Punatakit olivat hiljaa ja ainoat kommentit arvostelivat tulevaa hallitusta jo etukäteen. I pity the fool.

Aamulehden toimituksessa on ilmeisesti aavisteltu sosialidemokratian mahdottomuus ja uutisointi oli sielläkin saanut terveen kritisoivan sävyn, jo kuukausia ennen vaaleja. Iltapäivälehdet suoriutuivat median puolelta jälleen esimerkillisesti, vaikka tiedetään tiettyjen puolueiden olevan juurtuneita tiettyihin iltapäivälehtiin. Ei niissä silti väriä näe jutuissa. On kummallista miten "roskalehdet" voittavat journalismin eettisyydessä jopa valtion mediat.

Mielestäni Jugner kumppaneineen tulisi laittaa laskemaan keskiviivoja valtatielle ja siivota yleensäkin koko puljun taistolaiset muualle. Odotan tv-lupamaksulleni puolueetonta käyttöä, paitsi jos se on oman puolueeni väristä.

En ole muuten vielä ehtinyt Lipposelle haistatella, enkä taida haistatellakaan. Lipponen teki aikoinaan hyvää yhteistyötä eri puolueiden kanssa ja olisi sitä nykyisessäkin hallituksessa tehnyt, ellei olisi joutunut sivuun puhemieheksi. Nyt on uusi aika ja saamme vihdoin nähdä, mitä porvarihallitus voi saada aikaan nykyisenlaisessa yhteiskunnan murroskohdassa. Ilman, että media tai tasavallan presidentti puuttuu sellaisiin asioihin, mitkä eivät niille kuulu.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: